ŠKOLSKE TORBE

ZAŠTO JE VAŽNO UKLUČITI DIJETE U ODABIR ŠKOLSKE TORBE?

Polazak u školu ima veliki značaj kako za roditelje tako i za dijete. Činjenica da Vaše malo čedo sada uči slova i brojeve i stječe znanja i vještine za budućnost, roditeljima ponekad zvuči zastrašujuće. Teško se pomiriti s činjenicom da je vaše dijete školarac i da će iz dana u dan biti sve samostalnije.

S druge strane, odlazak u školu jednako je težak i stresan djetetu koje odjednom, umjesto u toplini doma, većinu dana provodi u školskoj klupi s novim licima i obvezama koje mora odraditi.

Kupovina školskog pribora i opreme, savršena je prilika kako bi se i roditelji i djeca zajednički pripremili za nove školske izazove i pritom se dobro zabavili.

VAŽNOST PRIKLADNE ŠKOLSKE TORBE


Školske torbe su najvažniji dio školske opreme, a uz raznolik izbor na tržištu teško je odabrati onu odgovarajuću. Nimalo ne čudi činjenica da velik broj roditelja muči kako odabrati pravu školsku torbu.

Puna školska torba može biti poprilično teška. Preporučena težina pune školske torbe ne bi smjela premašiti 15% težine djeteta što bi u prosjeku bilo u rasponu od 3 do 4 kilograma.
Nažalost u Hrvatskoj prosječna školska torba za prvašića iznosi između 6 i 7 kilograma.

Nije teško zaključiti da se radi o duplo većoj težini od dozvoljene, stoga je važno da školska torba bude anatomski oblikovana i simetrično opterećuje kralježnicu.

Anatomske školske torbe prilagođene su dječjoj građi i konstrukciji, a osim što simetrično opterećuju kralježnicu, potiču i pravilno držanje.

Poznato je kako sve više i više djece ima probleme s pravilnim držanjem koje često vodi do dijagnoza poput skolioze i kifoze.
Uzimajući to u obzir, kvalitetna školska torba bitna je i kao preventivna mjera protiv deformacije kralježnice.

ZAŠTO DJECA TREBAJU SUDJELOVAT U  ODABIRU ŠKOLSKE TORBE


Kad su u pitanju materijali i kvaliteta izrade školske torbe, roditelji trebaju imati glavnu riječ. No, kad je u pitanju boja i dizajn – pustite da se čuje i djetetov glas.
Jednom đaku prvašiću izgled školske torbe je neizmjerno važniji od njezinog oblikovanja.

Danas na tržištu postoji golem izbor školskih torbi za sve uzraste s najrazličitijim bojama, uzorcima i ilustracijama.

Ako dijete uključite u proces biranja školske torbe, ono će se osjećati važno i ponosno, a upravo su to emocije koje najčešće preplave prvašiće i roditelje pri početku školske godine. Sudjelovanjem u izboru torbe, dijete se već postepeno uči tome kako je škola bitan dio njegovog života, a sigurno će s većom radošću nositi pnu koja mu se sviđa.

Svakom prvašiću je važno da torbu ima kupljenu i spremnu prije početka školske godine, stoga ne gubite vrijeme, uzmite svog prvašića za ruku i zajedno krenite u odabir prave školske torbe.

Ne zaboravimo koliko je prva školska torba važna malom čovjeku od 7 godina koji kreće u novu životnu avanturu. Dozvolite djetetu da isproba različite modele, ilustracije i uzorke. Neka se temeljito upozna sa svojom školskom torbom – ipak će je nositi na leđima 5 dana tjedno. Djetetu će biti zabavno otvarati pretince i kopče te tako istraživati torbu koju će (vjerojatno) nositi nekoliko godina.

Bez obzira na neizvjesnost, strah i brigu koja dolazi sa školskim izazovima i obvezama, odabir školske torbe može biti prelijepa zajednička aktivnost i prilika za jednako lijepe uspomene.

I ne zaboravite onu staru: „Od kolijevke pa do groba,...”

Ako Vam je potrebna pomoć u izboru odgovarajuće školske torbe ili dodatan savjet, bez imalo ustručavanja javite se našem osoblju. Rado ćemo s Vama napraviti prve školske korake.

NAŠ ASORTIMAN ŠKOLSKIH TORBI MOŽETE PROVJERITI KLIKOM NA OVAJ LINK.